Kelab Usahawan Tegar
Komuniti Usahawan Tegar Malaysia

Sila daftar dahulu, bagi membolehkan anda mengakses masuk ke dalam Laman Forum ini.


Hanya mereka yang berdaftar sahaja boleh menikmati segala kemudahan tanpa batasan.

Jom sertai kami........Percuma sahaja......iklankan perniagaan & bisnes anda disini.


Komuniti Usahawan Tegar
 
PortalHomeFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Navigasi Cyber Biz
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
SILA KLIK UNTUK RANK
BHO Malaysia Top Site Ranking
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
BHO Malaysia Top Site Ranking
BHO Malaysia Top Site Ranking
Bapakku. Fm
Latest topics
» Salam pengenalan dan persahabatan
Wed Apr 22, 2015 11:40 pm by zynizam

» Salam Ukhwah dan Perkenalan
Thu Aug 15, 2013 1:29 am by Hayati

» Budak Baru
Wed Jan 30, 2013 3:59 am by kedaibiasa

» Salam perkenalan dari Jutawan
Tue Sep 18, 2012 12:58 pm by Rizz One

» This is kedaieverlast 1st post. kenal kenalan.
Tue Sep 18, 2012 12:56 pm by Rizz One

» Jvtl- Calling For 1st unofficial meeting (24th Sept 2012)
Tue Sep 18, 2012 11:35 am by Rizz One

» Entrepreneur Hub (Mampukah menjadi realiti)
Tue Sep 18, 2012 11:30 am by Rizz One

» kereta import mampu milik
Mon Mar 19, 2012 2:15 pm by Rizz One

» Saintis jumpa haiwan seperti udang gergasi
Sat Feb 04, 2012 4:31 am by Rizz One

Usahawan Tegar Counters
Iklan Premium
Iklan Premium

Share | 
 

 Update dari thread CG

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
muhdy
V.I.P
V.I.P
avatar

Posts : 25
Join date : 11/09/2011
Age : 38
Location : Jalan Kuchai Lama , KL

PostSubject: Update dari thread CG   Tue Sep 13, 2011 5:25 pm

Assalamualaikum..

Izinkan saya copy & paste dari thread CG , dari start RKG post mengambil inisiatif untuk mengadakan satu sesi perjumpaan dan perbincangan tidak rasmi (Table Talk)

Back to top Go down
View user profile
muhdy
V.I.P
V.I.P
avatar

Posts : 25
Join date : 11/09/2011
Age : 38
Location : Jalan Kuchai Lama , KL

PostSubject: 1st post ( update dengan yang telah memberi nama untuk turut serta)   Tue Sep 13, 2011 5:28 pm

Salam

Sebagai Langkah Drastik pertama, saya mengambil inisiatif untuk mengadakan satu sesi perjumpaan dan perbincangan tidak rasmi (Table Talk) bagi melihat cita2 dan impian menubuhkan satu pakatan iaitu (Kumpulan Usahawan Online menjadi kenyataan.

Lokasi: Warung Pak Maidin (Taman Equine)
Tarikh: 10/9/2011 (sabtu)
Masa: 9.00 malam

kepada rakan2 yang mempunyai kelapangan dan juga keinginan yang kuat dan jitu dijemput hadir dan turut serta pada perjumpaan ini.

Saya amat berbesar hati dan berbangga jika anda yg berminat dapat memberi nama dan turut serta. Tidak kira anda buat bisnes offline, online, bisnes besar, kecil, baru nak buat bisnes, dah buat bisnes tapi tutup, ada kedai, tiada kedai...Anda semua dijemput hadir

1.Rizz One (kajang) 012 9245156
2.Remedy Karung Guni (Puncak Jalil) 016 6059088
3.Al-hafiz (Cheras)
4.muhdy (Batu cave)
5.Ejalmlk (Melaka)
6.Atuk_Kunn (tmn Lestari Puchong)012-6617036
7.Nazriazra (016-6530702 )
8.Ronin ( Cheras )
9.Zul Dtown
10.juweialhaj
11.vc2216
12.nsriza
13.oimates
14.azmir438
15.CH4
16.advanzato
17.chicken_little
18.umys2u
19.mygol
20.epiamdc
21.belakepare
22.Wea Izre
23.babyblacky
24.areff
25.safariatech
26.woksir
27.m0nit0r
28.BeritaGempak
29.fareast262
30.munetz
31.den4ex
32.En.Ann
33.ayeim
34.cyberiz
35.syed_4321
36.gee-shock
37.Jutawan
38.ratusanRM



Kata2 Perangsang Dari Remedy Karung Guni

"From Zero To hero"
"From Nothing to Something"
"From Nobody To Somebody"

"Kita Tidak Perlu Bijak Sampai Perlu Masuk Universiti,
Tapi Kita Perlu Bijak Manipulate Peluang"


"Meminta belum tentu dapat, Memberi jarang tak bersambut"
Di mana ada kemahuan...di situ ada jalan...


Last edited by muhdy on Tue Sep 13, 2011 5:34 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
muhdy
V.I.P
V.I.P
avatar

Posts : 25
Join date : 11/09/2011
Age : 38
Location : Jalan Kuchai Lama , KL

PostSubject: Update Table Talk pada 10/9/2011   Tue Sep 13, 2011 5:30 pm

Alhamdulillah...Table talk tidak rasmi telah berjalan dengan lancar walaupun dengan kehadiran 7 sahabat yang betul2 bersemangat...walaupun dari jauh sanggup juga datang.

Berikut senarai yang hadir table talk malam semalam:

1. RKG
2. Rizz One
3. Muhdy
4. Al-hafiz
5. Atuk_Kun
6. Cyberiz
7. Ayiem

Table Talk semalam lebih kepada proses suaikenal dengan lebih rapat lagi diantara bakal penggerak (Kumpulan Usahawan) yang bakal kita laksanakan tidak lama lagi.

Kami semua sebulat suara bersetuju tidak akan menggunakan frasa "Carigold" di dalam nama kumpulan tersebut. Ini bagi mengelakkan timbul isu berbangkit di kemudian hari walaupun kita semua tahu Carigold adalah platform yang paling sesuai utk merealisasikan cita2 jangka pendek penubuhan Kumpulan ini.

Secara asasnya, saya telah menerangkan objektif serta faedah "Jangka Pendek" dan Jangka Panjang" yang bakal diraih oleh ahli Kumpulan khususnya dan kepada peniaga online dan pembeli pada amnya.

Dengan tertubuhnya Kumpulan ini kelak dapat membantu para usahawan Online melakukan aktiviti perniagaan dengan lebih efektif dgn strategi2 yang telah dan akan kita laksanakan. Pada yang hadir malam semalam saya sudah bentangkan beberapa objektif janka pendek dan jangka panjang...butir2 nya adalah sulit untuk dibincangkan secara terbuka.

apa yang boleh saya katakan di sini...pelbagai faedah yang ahli bakal terima..ini termasuklah kaedah terbaik dalam online dan offline marketing tools..

Saya berharap sokongan yang padu dari semua rakan2 yang benar2 bercita-cita untuk menjadikan perniagaan online sebagai satu perniagaan yang setara malah lebih dari pendapatan full time


Semalam saya sempat terangkan sedikit strategi perniagaan online, Marketing tools yang mudah dan berkesan. Insya'allah ianya akan menjadi satu modul dan saya akan ajarkan kepada "Key Person" ataupun kita gelarkan sebagai "Mentor Niaga".

Mentor niaga pula akan membuat group2 kecil untuk mengajar semula strategi/teknik ini.

Hint sedikit nama strategi tersebut:

"1 peniaga 100 perniagaan"

strategi ini amat sesuai dipraktikkan sama ada untuk perniagaan online mahupun offline
Back to top Go down
View user profile
Remedy Karung Guni
V.I.P
V.I.P


Posts : 12
Join date : 11/09/2011

PostSubject: Objektif Penubuhan   Wed Sep 14, 2011 5:33 am

Saya perlukan idea dan cadangan rakan2 semua.

Antara objektif yang dapat saya nyatatkan di sini:

1. Membina Jaringan Niaga antara Peniaga Bandar dan Luar Bandar
2. Membina Jaringan Niaga antara Peniaga Offline dan Online
3. Membantu dan memberi sokongan tenaga serta khidmat nasihat berkaitan perniagaan
4. Membantu peniaga offline membuat promosi online dengan strategi dan cara yang tepat dan sistematik
5. Membantu melahirkan Usahawan yang berdaya saing di semua peringkat dan akhirnya ke peringkat global
6. Menjadi badan induk untuk sebarang aduan penipuan perniagaan sama ada offline dan online
7. Mengenalpasti dan meneroka perniagaan baru/perniagaan luar bandar yang berdaya saing dan berpotesi utk dikomesialkan


Dapat kranya memberi idea atau kembangkan objektif yang telah saya beri ni...

semua ini kita perlu bentangkan kepada bakal ahli....
[justify]
Back to top Go down
View user profile
Rizz One
Admin
Admin
avatar

Posts : 167
Join date : 07/07/2011
Location : Kajang

PostSubject: Re: Update dari thread CG   Wed Sep 14, 2011 12:45 pm

ahli2 yg lain sila tambah, saya dah send pm kt remedy di cg. sila update balik
Back to top Go down
View user profile http://usahawan-tegar.lifeme.net
muhdy
V.I.P
V.I.P
avatar

Posts : 25
Join date : 11/09/2011
Age : 38
Location : Jalan Kuchai Lama , KL

PostSubject: Re: Update dari thread CG   Sat Sep 17, 2011 2:43 pm

Apa kata kita buat borang samada dlm kertas @ secara online..
Saya tengok ramai yang memang berminat, jadi langkah pertama nak tau samada betul2 akan bagi sokongan @ cakap2 saja..
Dalam borang tu, boleh gak letak cadangan @ idea lain yang mungkin boleh membantu. Question
Back to top Go down
View user profile
Rizz One
Admin
Admin
avatar

Posts : 167
Join date : 07/07/2011
Location : Kajang

PostSubject: Re: Update dari thread CG   Sat Sep 17, 2011 6:04 pm

muhdy wrote:
Apa kata kita buat borang samada dlm kertas @ secara online..
Saya tengok ramai yang memang berminat, jadi langkah pertama nak tau samada betul2 akan bagi sokongan @ cakap2 saja..
Dalam borang tu, boleh gak letak cadangan @ idea lain yang mungkin boleh membantu. Question


borang online dah siap, perlu tambahan lagi ke?

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHAtb0d5VEJOdmJnbFd2dmVFMF9JcFE6MQ


Last edited by Rizz One on Sun Sep 18, 2011 8:34 am; edited 2 times in total
Back to top Go down
View user profile http://usahawan-tegar.lifeme.net
muhdy
V.I.P
V.I.P
avatar

Posts : 25
Join date : 11/09/2011
Age : 38
Location : Jalan Kuchai Lama , KL

PostSubject: Re: Update dari thread CG   Sat Sep 17, 2011 7:02 pm

Rizz One wrote:
muhdy wrote:
Apa kata kita buat borang samada dlm kertas @ secara online..
Saya tengok ramai yang memang berminat, jadi langkah pertama nak tau samada betul2 akan bagi sokongan @ cakap2 saja..
Dalam borang tu, boleh gak letak cadangan @ idea lain yang mungkin boleh membantu. Question


borang online dah siap, perlu tambahan lagi ke?

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDZ4MW13TFNjSi1Jd3FkUWgzRExwRmc6MQ

terima kaseh..

rasanya kena letak samada ada perniagaan @ takde @ baru nak mula @ kecil2an @ part time @ full time

lokasi perniagaan ? area?

rujuk http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=10666117&postcount=252
Back to top Go down
View user profile
muhdy
V.I.P
V.I.P
avatar

Posts : 25
Join date : 11/09/2011
Age : 38
Location : Jalan Kuchai Lama , KL

PostSubject: Re: Update dari thread CG   Sat Sep 17, 2011 7:16 pm

Cadangan dari Dobit127 :

Yg penting, perjumpaan pertama kali ini adalah untuk kenal mengenali dahulu sesama ahli yang berjumpa...

Tahu core biz masing2... dari situ baru kita boleh gerakkan kelab yang bakal ditubuhkan nanti...

Kawan cadangkan untuk aktiviti malam nanti,.. x payah buat sesi perkenalan.. Ramai oooo... dah ler pasti start lambat....

1. Pak Remedy sediakan borang khas untuk diisi... bukan apa senang nak follow up dan tindakan lanjut.. nak jumpa pulak dah payah lepas ini..mungkin ada yang x leh datang... Dalam borang minta ler data peribadi dan tentang biz yang telah dan akan dibuat serta lokasi biz...
2. Minta Pak remedy buat sesi pencerahan sikit tentang matlamat berkumpul malam ni.. Lepas tu berpecah kepada beberapa kumpulan untuk sesi perbincangan... Bukan apa, kadang-kala ramai2 nak bercakap pon segan takut2 pendapat kita salah dan ada pulak yang lebih terrer dari kita... Padahal pendapat semua orang lebih baik dari pendapat sorang...
3. Dalam setengah jam selepas berpecah, kumpul semula untuk sesi kesimpulan.. Setiap kumpulan bentang hasil masing-masing dalam seminit dua....
4..Kesemua itu akan dipostkan oleh Pak remedy di CG untuk paparan umum dan untuk penerangan lebih terperinci bagi ahli2 CG yang lain berminat tetapi tidak berkesempatan hadir malam ni...
5. Setelah mendengar feedback dari semua, Pak remedy dgn kuasa penuh yang ada melantik beberapa orang sebagai JK Kelab Usahawan.. JK ini akan berhempas pulas menubuh kelab dan membuat akaun bank... Cam ner nak buat semua ini, nanti kawan tolong...
6.. Xpe.. dah banyak dah kerja.... buat yang tu dulu..

Sekadar pandangan ikhlas kawan..

http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=10666117&postcount=252

Back to top Go down
View user profile
Rizz One
Admin
Admin
avatar

Posts : 167
Join date : 07/07/2011
Location : Kajang

PostSubject: Re: Update dari thread CG   Sun Sep 18, 2011 3:02 am

ok , borang online telah dikemaskini.

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHAtb0d5VEJOdmJnbFd2dmVFMF9JcFE6MQ


ini sebagai contoh sahaja, adalah lebih baik, kita buat satu akaun email kelab yang boleh diakses oleh ajk. segala butiran akan dapat dilihat di akaun tersebut.


Last edited by Rizz One on Sun Sep 18, 2011 8:35 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://usahawan-tegar.lifeme.net
Remedy Karung Guni
V.I.P
V.I.P


Posts : 12
Join date : 11/09/2011

PostSubject: Re: Update dari thread CG   Sun Sep 18, 2011 5:48 am

Email untuk diakses oleh Ajk pun dah siap..

thanks semua coz byk bagi bantuan dan respon positif...


kita kena buat keputusan..sama ada ianya kelab atau koperasi?


Back to top Go down
View user profile
muhdy
V.I.P
V.I.P
avatar

Posts : 25
Join date : 11/09/2011
Age : 38
Location : Jalan Kuchai Lama , KL

PostSubject: Re: Update dari thread CG   Sun Sep 18, 2011 6:22 am

Remedy Karung Guni wrote:
Email untuk diakses oleh Ajk pun dah siap..

thanks semua coz byk bagi bantuan dan respon positif...


kita kena buat keputusan..sama ada ianya kelab atau koperasi?



pendapat saya , baik kita mula dari penubuhan kelab dahulu.. bila ahli2 dah ramai yang bagi komitmen & dah ada otai2 lain yang join, barulah kita fikirkan yang jangkamasa panjang ( penubuhan koperasi )

umpama kita nak beli kereta , mula2 sorang @ berdua , gaji pun ciput lagi .. beli kancil dulu, bila dah ramai anak & gaji dah besar sikit beli mpv plak..

biarlah kita merangkak dulu dari bawah..

sekadar pendapat saya
Back to top Go down
View user profile
Rizz One
Admin
Admin
avatar

Posts : 167
Join date : 07/07/2011
Location : Kajang

PostSubject: Re: Update dari thread CG   Sun Sep 18, 2011 8:37 am

borang on9 yang boleh diakses oleh ajk telah pun siap, jika perlu penambahan sila beritahu.

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHAtb0d5VEJOdmJnbFd2dmVFMF9JcFE6MQ
Back to top Go down
View user profile http://usahawan-tegar.lifeme.net
muhdy
V.I.P
V.I.P
avatar

Posts : 25
Join date : 11/09/2011
Age : 38
Location : Jalan Kuchai Lama , KL

PostSubject: Re: Update dari thread CG   Sun Sep 18, 2011 2:38 pm

Rizz One wrote:
borang on9 yang boleh diakses oleh ajk telah pun siap, jika perlu penambahan sila beritahu.

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHAtb0d5VEJOdmJnbFd2dmVFMF9JcFE6MQ

dah cukup dah..

macam mana nak akses ? dah ada 2orang yang dah isi...

_________________
--muhdy--
Back to top Go down
View user profile
ayeim
V.I.P
V.I.P


Posts : 6
Join date : 11/09/2011
Location : Sungai Buloh

PostSubject: Re: Update dari thread CG   Mon Sep 19, 2011 5:29 am

Salam..

Sory Tertinggal 2-3 info..

lame bercuti.. hehe

tuan riz.. borang on9 tu kire sume ahli baru termasuk AJK sume kene isi la kan??

sory klu tanya soklan bengong cmni.. cheers
Back to top Go down
View user profile
cyberiz
V.I.P
V.I.P


Posts : 11
Join date : 11/09/2011

PostSubject: Re: Update dari thread CG   Mon Sep 19, 2011 6:04 pm

salam semua, sori terlepas pandang kat sini... ok dh bookmark
Back to top Go down
View user profile
Rizz One
Admin
Admin
avatar

Posts : 167
Join date : 07/07/2011
Location : Kajang

PostSubject: Re: Update dari thread CG   Sat Sep 24, 2011 1:58 am

apa2 perkembangan terkini, sila update.......


ak x leh nak on9 selalu.........ngah kursus supervisoring skill kat CIAST shah alam.
Back to top Go down
View user profile http://usahawan-tegar.lifeme.net
muhdy
V.I.P
V.I.P
avatar

Posts : 25
Join date : 11/09/2011
Age : 38
Location : Jalan Kuchai Lama , KL

PostSubject: Re: Update dari thread CG   Sun Sep 25, 2011 5:21 am

Pertanyaan dari Jutawan :

Berapa dah jumlah ahli sehingga 25 September 2011(Ahad)... Any reports?

http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=10815156&postcount=703

_________________
--muhdy--
Back to top Go down
View user profile
muhdy
V.I.P
V.I.P
avatar

Posts : 25
Join date : 11/09/2011
Age : 38
Location : Jalan Kuchai Lama , KL

PostSubject: Re: Update dari thread CG   Sun Sep 25, 2011 5:38 am

Tuan RKG telah mencadangkan supaya diadakan Segmen Khas Untuk Usahawan Carigold-Usahawan Bulan Ini-

Harap semua dapat memberi komen/pendapat/idea


http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=270017

_________________
--muhdy--
Back to top Go down
View user profile
Rizz One
Admin
Admin
avatar

Posts : 167
Join date : 07/07/2011
Location : Kajang

PostSubject: Re: Update dari thread CG   Sun Sep 25, 2011 6:10 am

buat masa ni 14 + 33 = 47 belum tolak yg register 2 kali. rkg akan update pada hujung bulan ni.TQ
Back to top Go down
View user profile http://usahawan-tegar.lifeme.net
Rizz One
Admin
Admin
avatar

Posts : 167
Join date : 07/07/2011
Location : Kajang

PostSubject: Re: Update dari thread CG   Sat Oct 01, 2011 3:29 am

any update.......
Back to top Go down
View user profile http://usahawan-tegar.lifeme.net
Sponsored content




PostSubject: Re: Update dari thread CG   

Back to top Go down
 
Update dari thread CG
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Kelab Usahawan Tegar :: Kelab Usahawan Tegar :: Perbincangan kelab usahawan-
Jump to: