Kelab Usahawan Tegar
Komuniti Usahawan Tegar Malaysia

Sila daftar dahulu, bagi membolehkan anda mengakses masuk ke dalam Laman Forum ini.


Hanya mereka yang berdaftar sahaja boleh menikmati segala kemudahan tanpa batasan.

Jom sertai kami........Percuma sahaja......iklankan perniagaan & bisnes anda disini.


Komuniti Usahawan Tegar
 
PortalHomeFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Navigasi Cyber Biz
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
SILA KLIK UNTUK RANK
BHO Malaysia Top Site Ranking
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
BHO Malaysia Top Site Ranking
BHO Malaysia Top Site Ranking
Bapakku. Fm
Latest topics
» Salam pengenalan dan persahabatan
Wed Apr 22, 2015 11:40 pm by zynizam

» Salam Ukhwah dan Perkenalan
Thu Aug 15, 2013 1:29 am by Hayati

» Budak Baru
Wed Jan 30, 2013 3:59 am by kedaibiasa

» Salam perkenalan dari Jutawan
Tue Sep 18, 2012 12:58 pm by Rizz One

» This is kedaieverlast 1st post. kenal kenalan.
Tue Sep 18, 2012 12:56 pm by Rizz One

» Jvtl- Calling For 1st unofficial meeting (24th Sept 2012)
Tue Sep 18, 2012 11:35 am by Rizz One

» Entrepreneur Hub (Mampukah menjadi realiti)
Tue Sep 18, 2012 11:30 am by Rizz One

» kereta import mampu milik
Mon Mar 19, 2012 2:15 pm by Rizz One

» Saintis jumpa haiwan seperti udang gergasi
Sat Feb 04, 2012 4:31 am by Rizz One

Usahawan Tegar Counters
Iklan Premium
Iklan Premium

Share | 
 

 Jvtl- Calling For 1st unofficial meeting (24th Sept 2012)

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Rizz One
Admin
Admin
avatar

Posts : 167
Join date : 07/07/2011
Location : Kajang

PostSubject: Jvtl- Calling For 1st unofficial meeting (24th Sept 2012)   Tue Sep 18, 2012 11:35 am

ok..setelah saya pusing kanan, pusin kiri....tidur sekejap tadi...ini adalah plan terakhir mengambil kira pandangan serta buah fikiran rakan2 di carigold yg sgt menakjubkan.

Modus operandi projek ini ialah bergabung membeli sebuah tanah berkemampuan dan berskala kecil dari 1/2 ekar hingga 2 ekar.

Tanah status pertanian kita utamakan kerana harganya masih
munasabah.

Setelah tanah dibeli, proses tukar status, dan pecah lot akan dilakukan
Lot-lot tersebut akan diberi kepada peserta mengikut jumlah Lot masing2.

Setelah pembahagian Lot dilakukan, pemilik berhak utk menyimpan atau menjual semula Lot tersebut.

dengan cara ini, kita dapat memiliki hartanah dengan lebih murah dan cepat



Assalamualaikum dan Selamat Pagi Warga Carigold.

Saya sebenarnya agak keberatan untuk membuka thread ini

tapi saya terpaksa juga buka untuk kesinambungan thread KUAT

ok..ini adalah plan JV jangka panjang di mana rakan-rakan carigold dan

saya sendiri akan bergabung tenaga, masa serta wang ringgit


Apakah JVTL?

Join Venture Tanah Lot

Saya ingin buat satu kumpulan yang benar2 mempunyai hati kering

tahap beku, kerana orang jenis ni je yang sanggup dan akan saya

pilih join kumpulan "JVTL" ni..kerana risiko akan kita tanggung sama rata

bak kata pepatah..ringan sama dijinjing, berat sama dipikul...

Saya sangat teruja dan teringin melihat satu kumpulan orang melayu

menguasai hartanah di Malaysia..biar kita bermula dengan membeli tanah-tanah

Lot ada nilai komersial

Alhamdulillah...Idea ni saya dah lama simpan dan nak digunakan sebagai projek pertama

KUAT..Kawasan dan negeri mana "Kumpulan yang wujud ini nanti akan tentukan..bergantung

pada harga, nilai komersial dan persetujuan bersama...

Hasratnya buat permulaan, kumpulan ini akan menguasai sekurang-kurangnya satu Lot tanah

di setiap negeri

Biarlah orang nak kata idea saya ni idea gila atau apa saja sekali pun...

saya harap idea ini dapat saya realisasikan dgn sokongan rakan2 carigold yang

gila seperti saya

ok...kita nak create group utk beli tanah2 lot yang bernilai komersial

targetnya tanah lot yang berada di tepi jalan utama atau jalan yang mempunyai trafik yang tinggi


Contoh Tanah Lot Tepi Jalan

1. Kedah

A) Tanah Lot Tepi Jalan Utama ke Baling

B). Tanah tepi jalan besar Alor Setar - Jerlun

2. Melaka

A). Tanah Tepi Jalan, Sungai Rambai

3. Terengganu

A). Tanah Tepi Jalan Utama KT-Kuantan

Jika Kita bersatu, tidak mustahil kita dapat menjadi satu kumpulan hartanah Melayu

yang disegani pada satu hari nanti...


Contoh Pemilikan Tanah Lot

Harga Tanah Lot ( RM30k)

RM1000 x 30 Ahli = RM30k

RM1000 ni kita sebagai ahli kena niat dalam hati

kira kita menabung dulu...faham tak maksud saya...

sebab ini adalah pelaburan jangka panjang....

keuntungan utk tanah yang kita beli tadi boleh terhasil

apabila kita menjual semula tanah tersebut dgn Margin

atau

Kita sewakan Tapak

atau

kita dirikan bangunan seperti kedai dan disewakan...

semuanya atas persetujuan semua ahli....


ps: di atas hanyalah contoh sahaja

Saya Listkan mereka yg sudah SMS saya detail:
1. Remedy Karung Guni
2. Dinsandakan
3. Mantam
4. Nickcashworld
5. Thatsickpoet
6. Peja6
7. budak_tpg
8. putu piring
9. sppk2442
10. sufian_adi
11. peija06
12. pertiwi
13. kaleck
14. Seez
15. k1nk1
16. bplanduser
17. Paklah7688
18. jefizz

yang telah nyatakan minat di thread harap dpt sms saya
detail seperti yg saya minta di bawah


Kepada sesiapa yang berminat nak join sila SMS ke 0166059088

ID Carigold:
Nama Penuh:
Negeri:
Kemampuan Bulanan: (RM100 -RM1500)

Tawaran Pertama Dibuka Sekarang

dibuka untuk 60 Lot

1 lot bersamaan rm1385

Minimum seorang peserta 1 Lot

tiada had maksimum

Keluasan untuk 1 Lot (+= 2000sft)

Kebun getah tepi jalan Senaling

- luas 3 ekar;
- getah 4 tahun: dah boleh toreh hasil;
- lokasi 3.4km dr Balai Raya Senaling;
- 6.3km jarak ke Pekan Kuala Pilah;
- 30 minit dari tampin;
- sesuai buat rumah dalam kebun tepi jalan besar.
- harga seekar RM30,000-00;
- harga semua sekali RM90,000
setelah dirunding (RM83,000

Title type: Freehold (Bumi Lot)

By:- RKG
Back to top Go down
View user profile http://usahawan-tegar.lifeme.net
 
Jvtl- Calling For 1st unofficial meeting (24th Sept 2012)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Kelab Usahawan Tegar :: Perbincangan Perniagaan :: Perniagaan Offline-
Jump to: